#pås(k)provning V15 2020

I väntan på en riktig provning 2020

Hedersordförande Douglas njuter i vårsolen med provningen.

Cathrine har även hon en plats i solen i den Östgötska skärgården.

Tomas Fredriksson kämpar på med smakerna i pås(k)provningen.

Gudrun och Ulrika tillsammans och var för sig, det verkar gå riktigt bra

Kalle går all-in  med godis och Whisky

Rosander/Hallinder ser så här glada ut innan facit kommit, strax så är bara en glad....

Det går alldeles utmärkt att prova tillsammans och med vänner känner man sig Trygg....

Stefan njuter till fullo med kamrat Håkan.

Gehlins har inte öppnat sina påsar ännu???

Kalas med Ljung, Andersson och Weibe.

Älgtaco och Whisky.  Wiebes matskapelser är makalösa.

Familjen Dahl har också provat och betygen är satta.

Facit till vår "Påsprovning"


Ja, så där ja. då har vi haft en liten provning tillsammans och varförsig.  Omdömena har varierat och jag tycker att ni som gissat och för all del känt igen några av destillerierna varit imponerande duktiga.. 

Vad var det som var i flaskorna då? 

-1.  Highland Queen. Få whiskysorter är lika ryktbara som Highland Queen. Ända sedan 1893 har den burit drottning Maria Stuarts namn på ett segertåg över världen. Nu är den efter några års frånvaro tillbaka i Systembolagets samtliga butiker. I slutet av 1970-talet var Highland Queen representerad på samtliga av världens marknader där skotsk whisky fick säljas, så även i Sverige där den funnits sedan åtminstone 1920-talet. Vid 1990-talets mitt valde ägarna att fokusera på singelmalt och Highland Queen drogs tillbaka. Nu är drottningswhiskyn åter här, och det med besked. Highland Queen är en ovanligt mogen och fullvuxen blendwhisky i en prisklass som förvånar och gör den till ett synnerligen prisvärt köp. Det gäller även de maltwhiskysorter i serien Highland Queen Majesty som finns i beställningssortimentet.

2-5:  Lite mer kända destillerier, men lite kort om buteljeraren: 

Morrison & Mackay är en oberoende familjeägd Whisky buteljerare. Baserat i hjärtat av Perthshire de strävar efter att erbjuda det bästa som Skottland kan erbjuda. Tre generationer av erfarenhet av Whisky skapar en oöverträffad passion för denna nationella dryck. 

Cárn mór Strictly Limited-sortimentet är en  samling av whiskyer från enstaka destillerier från de finaste whiskyproducerande regionerna i Skottland. Det som gör detta sortiment så speciellt är att alla flaskor är icke-kylfiltrerade. Det betyder att de bär med sig alla oljor och proteiner som ger den fantastiska naturliga smaken.